'Voorstel Van der Sar helpt PSV indirect: geen 2, maar 5 miljoen na Benfica-exit'

'Voorstel Van der Sar helpt PSV indirect: geen 2, maar 5 miljoen na Benfica-exit'

25-08-2021 09:15
123

PSV moet het doen met een bonus van vijf miljoen euro na het mislopen van de Champions League. Dat zou in voorgaande jaren drie miljoen euro minder zijn geweest, maar die regel is door toedoen van Ajax-directeur Edwin van der Sar aangepast.

Tot voor kort had de winnaar van een tweeluik in de laatste Champions League-voorrondes recht op drie miljoen euro en zou de verliezer twee miljoen krijgen. Van der Sar heeft bij de European Club Association (ECA) echter aangedrongen op een nieuwe verdeling, weet Voetbal International te melden. Het totaalbedrag van vijf miljoen euro gaat in zijn geheel naar de verliezer van het tweeluik.

Benfica zal er niet om malen. O Glorioso zijn na het tweeluik met PSV verzekerd van 37 miljoen euro. Als PSV de Champions League had bereikt, zou het circa 35 miljoen bij hebben mogen schrijven, aan startpremie, coëfficiëntafhankelijke bonussen en tv-gelden. In plaats daarvan lonkt de Europa League. De startpremie bedraagt circa 3,6 miljoen en PSV krijgt vrijdag te horen aan welke drie tegenstanders het wordt gekoppeld.