'Bosz en Olympique Lyon informeren bij Ajax naar vraagprijs Neres'

'Bosz en Olympique Lyon informeren bij Ajax naar vraagprijs Neres'

27-08-2021 10:25
100

De geruchten dat Olympique Lyon aast op David Neres worden steeds serieuzer. Ook het Braziliaanse UOL Esporte meldt nu dat de club van Peter Bosz het gemunt heeft op de aanvaller van Ajax.

Lyon en Neres werden eerder deze week in Franse media met elkaar in verband gebracht, maar dat leek toen nog niet serieus. Volgens UOL is de club wel serieus geïnteresseerd, maar moet er wel een flink bedrag op tafel komen: 25 miljoen euro om precies te zijn. Dat wil Ajax hebben voor de speler die nog voor twee jaar onder contract staat in Amsterdam.

Bosz en Neres zijn geen onbekenden van elkaar. Ajax haalde Neres binnen toen de inmiddels 57-jarige Apeldoorner het daar voor het zeggen had. Dat was in de winterstop van het seizoen 2016/2017. Daarna verdween Neres even van het toneel, om vervolgens ijzersterk terug te komen. Mede omdat hij al 4,5 jaar in Amsterdam speelt, staat Ajax open voor een vertrek.

Ondertussen wordt er in Frankrijk ook gesproken over interesse van Lille OSC, maar de kampioen van de Ligue 1 kan niet voldoen aan de vraagprijs van Ajax. De transfermarkt is nog vijf dagen geopend.