'Welcome home': Manchester United bevestigt terugkeer van Ronaldo

'Welcome home': Manchester United bevestigt terugkeer van Ronaldo

27-08-2021 17:54 Laatste update: 30-08-2021 12:28
163

Cristiano Ronaldo gaat weer bij Manchester United spelen. De club heeft bevestigd dat de Portugees 'thuiskomt' na twaalf jaar bij Real Madrid en Juventus actief te zijn geweest.

Na een stormachtige vrijdag op de transfermarkt maakt United de megadeal via de officiële kanalen bekend. De club bevestigt op de officiële website dat het een akkoord heeft bereikt met Juventus en dat Ronaldo weer bij United zal komen spelen, als er een persoonlijk akkoord wordt bereikt en de medische keuring geen problemen oplevert.

Wedden

Meer odds

Er worden geen uitspraken gedaan over de transfersom, maar naar verluidt betalen de Engelsen ongeveer 28 miljoen euro aan Juventus. Ronaldo krijgt een contract voor twee jaar, waarin staat dat hij dertig miljoen euro op jaarbasis zal verdienen. Dat betekent dat hij twaalf jaar na zijn vertrek uit Manchester officieel terug is.

Ronaldo liet Old Trafford achter zich als een hele grote meneer en komt nu terug als een absolute superster. Hij won de Gouden Bal gedurende zijn loopbaan vijf keer, mocht dertig keer een belangrijke prijs bijschrijven en werd kampioen in Engeland, Spanje en Italië. Met Portugal pakte hij de Europese titel.

United zal hopen dat hij hetzelfde kunstje kan flikken als in 2008, toen de Champions League werd gewonnen met de Portugese aanvaller in de ploeg. In totaal speelde de ster in zijn eerste periode 292 officiële wedstrijden voor The Red Devils, waarin hij 118 doelpunten maakte.