'Groningen raakt Matusiwa na twee jaar definitief kwijt, opvolger staat al klaar'

'Groningen raakt Matusiwa na twee jaar definitief kwijt, opvolger staat al klaar'

29-08-2021 20:08
41

FC Groningen-captain Azor Matusiwa gaat een transfer naar Stade Reims maken, meldt Voetbal International. De Trots van het Noorden is akkoord met de Franse club, net als de controleur zelf. Matusiwa hoeft alleen nog medisch gekeurd te worden. Groningen heeft de vervanger van de jeugdinternational al binnen.

Vrijdag kwam naar buiten dat Reims in de markt was voor Matusiwa. De 23-jarige middenvelder maakte na de nederlaag tegen PSV (5-2) al duidelijk dat hij de overstap graag wil maken. Een jaar eerder zag Matusiwa een transfer naar RC Lens afketsen. "Het zou een mentale tik zijn als dit ook niet doorgaat. Dat zou de tweede keer zijn. Dat heb ik bij technisch directeur Mark-Jan Fledderus ook aangegeven. Ik ben ook maar een mens", vertelde Matusiwa, die zijn gewenste transfer nu dus wél krijgt.

Groningen heeft de opvolger van Matusiwa ook al klaarstaan. De huidige nummer tien van de Eredivisie neemt Laros Duarte definitief over van Sparta. De 24-jarige middenvelder werd deze zomer al meerdere keren gelinkt aan een overstap naar Groningen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s