Ligue 1-transfer is binnen: FC Groningen moet verder zonder Matusiwa

Ligue 1-transfer is binnen: FC Groningen moet verder zonder Matusiwa

31-08-2021 17:01 Laatste update: 17:02
24

FC Groningen moet verder zonder Azor Matusiwa. De 23-jarige middenvelder maakt met onmiddellijke ingang de overstap naar Stade Reims uit Frankrijk.

FC Groningen en Stade Reims maken geen bedragen bekend, maar naar verluidt is er vier miljoen euro gemoeid met de transfer. Matusiwa kwam eerder uit voor Almere City FC, Ajax en De Graafschap. Groningen is van plan Sparta-middenvelder Laros Duarte te presenteren als vervanger.

Vorig jaar was Matusiwa al op weg naar Frankrijk, maar ketste een transfer naar RC Lens op het laatste moment af. "Het zou een mentale tik zijn als dit ook niet doorgaat. Dat zou de tweede keer zijn. Dat heb ik bij technisch directeur Mark-Jan Fledderus ook aangegeven. Ik ben ook maar een mens", zei hij afgelopen weekend tegen RTV Noord.

Op de website van de Trots van het Noorden legt Fledderus uit waarom de club mee heeft gewerkt aan een transfer. "Vorig jaar – toen er ook al veel belangstelling voor hem was – vonden wij het te vroeg om een sterkhouder als Azor te laten gaan. Hoewel Azor toen al heel graag de overstap wenste te maken, hebben wij hem toen aan zijn contract gehouden."

"Azor heeft die beslissing gerespecteerd, is wederom hard aan de slag gegaan en heeft zich het afgelopen seizoen nog verder ontwikkeld en ons enorm geholpen in de sportieve prestaties van het afgelopen seizoen", gaat hij verder. "Nu was er opnieuw concrete belangstelling voor Azor en vonden wij dat we onder de juiste condities aan een transfer moesten meewerken."

Reims shopte vorige week ook al in de Eredivisie: Mitchell van Bergen kwam over van sc Heerenveen, debuteerde zondag meteen tegen Paris Saint-Germain (0-2 verlies) en gaf na het laatste fluitsignaal Lionel Messi een knuffel.