'Pikante transferstrijd: FC Groningen en Sparta willen dezelfde middenvelder'

'Pikante transferstrijd: FC Groningen en Sparta willen dezelfde middenvelder'

31-08-2021 11:55
44

FC Groningen en Sparta strijden op Deadline Day om de handtekening van Louis Verstraete. De 22-jarige middenvelder van Antwerp mag vertrekken en is op de radar verschenen van de twee Eredivisionisten.

Dat weet Voetbal International te melden. Zowel Sparta als Groningen heeft zich officieel bij de Belgen gemeld, die wel mee willen werken aan een vertrek. Verstraete is door de toegenomen concurrentie op het tweede plan beland en een transfer zou voor beide partijen de beste oplossing zijn. Naast de twee Nederlandse clubs zouden ook drie andere ploegen de middenvelder graag vast willen leggen.

Sparta is al geruime tijd op zoek naar nieuwe middenvelders, aangezien Laros Duarte (nota bene naar Groningen) en Abdou Harroui (op weg naar Sassuolo) op het punt staan om Het Kasteel te verlaten. De Trots van het Noorden wil het middenveld ook versterken, aangezien Azor Matusiwa naar Stade Reims lijkt te vertrekken en Ramon-Pascal Lundqvist een contract bij het Griekse Panathinaikos tekende.

Dat juist die twee clubs elkaar bestrijden is pikant. Mark-Jan Fledderus, technisch directeur van Groningen, haalde zich de woede van het Sparta-kamp op de hals door zijn manier van onderhandelen met Duarte en zou nu degene kunen zijn die de Rotterdammers aftroeft in de strijd om een nieuwe speler.

Verstraete is een 22-jarige middenvelder die ruim vier jaar geleden al debuteerde op het hoogste niveau in België. Hij kwam ook uit voor het Onder 21-elftal van de Rode Duivels en speelde in zijn nog korte loopbaan al voor vier verschillende clubs: KAA Gent, Waasland-Beveren, KV Oostende en Antwerp.