'Ik heb hard gewerkt voor Van de Beek, maar Manchester United houdt alles tegen'

'Ik heb hard gewerkt voor Van de Beek, maar Manchester United houdt alles tegen'

31-08-2021 23:16 Laatste update: 23:22
47

Zaakwaarnemer Guido Albers heeft op Deadline Day geprobeerd een nieuwe club te vinden voor Donny van de Beek. Manchester United blokkeert echter alles.

"Ik heb hard gewerkt om iets te vinden voor Donny, maar de club houdt alles tegen", bevestigt Albers aan Voetbal International. Volgens de zaakwaarnemer was er 'best veel interesse'. "Italië, Duitsland, Engeland... Dat zag er allemaal wel goed uit. Manchester United leek mee te werken, maar uiteindelijk hebben ze dat toch niet gedaan."

Wedden

Meer odds

Het leidt tot gemengde gevoelens bij Albers. "Aan de ene kant is het teleurstellend, maar aan de andere kant moeten we het als positief beschouwen. Dus dat er echt wel een kans komt. Maar we zullen de komende tijd weer afwachten of dat echt zo is. Niemand in Nederland heeft er nog vertrouwen in, maar Donny gelukkig wel."

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer was aan de vooravond van het seizoen vol lof over Van de Beek, maar de Nederlander wacht nog steeds op zijn eerste Premier League-minuten. Albers: "Ik heb nu een aantal keer zulke uitspraken gehoord. Hopelijk gaat het nu ook daadwerkelijk gebeuren. Er zijn duidelijke afspraken gemaakt. We hebben er alle vertrouwen in."

Van de Beek werd vorige week niet opgenomen in de Oranje-selectie van Louis van Gaal. "Donny is veel kwijtgeraakt, dat is best pijnlijk om te zien", aldus de zaakwaarnemer. "Ik weet wat hij er elke dag voor doet en op welk niveau hij traint. Daar ligt het niet aan. Het ligt aan de kansen, die hij heeft tot nu toe niet gekregen. Hij kan niet nog zo'n seizoen hebben."