Van Gaal ziet 'groot voordeel' voor Oranje tegen Turkije: 'Dat verwacht ik nu ook'

Van Gaal ziet 'groot voordeel' voor Oranje tegen Turkije: 'Dat verwacht ik nu ook'

06-09-2021 16:25
55

Louis van Gaal ziet dat het Nederlands elftal dinsdag 'een groot voordeel' heeft ten opzichte van Turkije. Desondanks is de bondscoach op zijn hoede voor de derde tegenstander van deze interlandperiode.

Op de persconferentie voorafgaand aan het duel noemt Van Gaal de Turkse bondscoach, Senol Günes, 'heel goed'. "Hij heeft zijn ploeg zeer gedisciplineerd laten spelen", vertelt de geboren Amsterdammer. "Ze hebben lepe spelers, alleen maar voetballers die bij topclubs spelen. Dat zegt genoeg."

"Ons imago zorgt ervoor dat de speldiscipline van de Turken groter wordt", vervolgt Van Gaal. "Want ze willen allemaal heel graag van Nederland winnen. De coach van Turkije heeft het wat makkelijker dan de coach van Nederland. Als je tegen een kleiner land speelt, moet de trainer iets triggeren. Dat kost veel meer moeite."

Toch denkt Van Gaal dat Oranje ook een belangrijk voordeel heeft ten opzichte van de Turken. "Wij spelen thuis, dat is met publiek een groot voordeel", vertelt hij. "De fans waren geweldig tegen Montenegro, dat verwacht ik ook in Amsterdam."