KNVB wijzigt speelschema, FC Twente is niet blij: 'Gaan niet akkoord'

KNVB wijzigt speelschema, FC Twente is niet blij: 'Gaan niet akkoord'

09-09-2021 15:40
114

FC Twente is niet blij dat twee wedstrijden zijn verplaatst naar zondagmiddag 12.15 uur. De KNVB heeft enkele wijzigingen doorgevoerd omdat een aantal Nederlandse clubs in Europa actief is.

Niet alleen Twente, ook andere clubs hebben met wijzigingen te maken. De wedstrijd van Twente tegen NEC gaat van zaterdag naar zondag 24 oktober 12.15 uur en het duel met RKC Waalwijk staat voor zondag 12 december 12.15 uur op de rol. Dat was zaterdag. Daar is de club uit Enschede niet blij mee.

'Zoals bekend is de aangegeven favoriete wedstrijddag van FC Twente de zaterdag. We snappen dat er in het kader van Europese wedstrijden speeldata wijzigen, maar door dit voorstel hebben we voor de winterstop, na zaterdag, geen enkele wedstrijd meer op onze favoriete speeldag', schrijft Twente via de officiële kanalen.

'Daarnaast zijn zondagwedstrijden om 12.15 uur zeer onwenselijk FC Twente heeft bij de KNVB aangeven deze wijzigingen zeer te betreuren en hen dit via de officiële weg laten weten hiermee niet akkoord te gaan. De KNVB heeft dit afgewezen.'