Breaking news

Van de Ven doet zijn verhaal: 'Weinig mensen weten wat er nou écht speelde'

Aderlating voor Ajax: Klaassen mist Champions League-duel met Sporting definitief

Aderlating voor Ajax: Klaassen mist Champions League-duel met Sporting definitief

Gepubliceerd: dinsdag 14 september 2021 om 12:42di 14-09-2021 om 12:42

Ajax moet het in de eerste wedstrijd van het nieuwe Champions League-seizoen definitief stellen zonder Davy Klaassen. De middenvelder kampt met liesklachten, waardoor hij de uitwedstrijd van woensdagavond tegen Sporting Portugal mist.

Dat melden de Amsterdammers via de officiële kanalen. Klaassen liep zijn blessure op tijdens de interlandperiode met Oranje. De Ajacied was daarin nog van grote waarde door tegen Noorwegen een punt te redden en tegen Turkije een goal en een assist voor zijn rekening te nemen. Afgelopen zaterdag tegen PEC Zwolle was Klaassen ook al niet van de partij.

Tegen PEC nam Steven Berghuis de nummer tien-positie in. Of de aanvaller dat ook tegen Sporting zal doen is nog de vraag. Naast de afwezigheid van Klaassen, is er ook goed nieuws voor coach Erik ten Hag. Maarten Stekelenburg, die met liesklachten ontbrak tegen PEC, is wel op het vliegtuig naar Lissabon gestapt. Of de ervaren doelman fit genoeg is om te starten, is nog onduidelijk.

Verder zijn ook Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez weer van de partij. Zij ontbraken in Overijssel, omdat ze niet op tijd terug waren van interlandverplichtingen. Ten Hag neemt in totaal twintig spelers mee, waaronder drie keepers.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws