'Lijkt of Martens door ons is opgedragen om een statement te maken, niet correct'

'Lijkt of Martens door ons is opgedragen om een statement te maken, niet correct'

Gepubliceerd: maandag 20 september 2021 om 16:33ma 20-09-2021 om 16:33

Laatste update: maandag 20 september 2021 om 16:34ma 20-09-2021 om 16:34

Arbiter Richard Martens wordt gesteund door de KNVB na zijn veelbesproken optreden tijdens FC Utrecht-RKC Waalwijk. De leidsman stuurde de spelers naar binnen nadat er voorwerpen vanuit het publiek op het veld gegooid werden.

De wedstrijd heeft lange tijd stilgelegen, maar volgens scheidsrechtersbaas Dick van Egmond heeft Martens het 'keurig gedaan'. "Want het is gewoon een protocol om in te grijpen bij wangedrag. Dat is afgesproken en moet worden toegepast als er vuurwerk of voorwerpen op het veld worden gegooid", reageert de ex-arbiter tegenover het Algemeen Dagblad.

Dat er wel vaker met bierbekers en andere attributen wordt gegooid tijdens wedstrijden, is volgens Van Egmond geen argument. "Je kunt niet elk gegooide beker zien als scheidsrechter, maar het is wel de bedoeling dat het protocol consequent wordt uitgevoerd", klinkt het. Van Egmond benadrukt verder dat Martens niet van hogerhand is ingefluisterd. "Het lijkt nu alleen net of het hem is opgedragen vanuit de KNVB om een statement te maken, dat is niet correct."

Het optreden van de arbitrage in De Galgenwaard was overigens niet geheel vlekkeloos. FC Utrecht leek in de extra tijd te winnen, maar de VAR meende dat Adrián Dalmau hands maakte in aanloop naar de winnende goal van Mike van der Hoorn. Dat had niet gemoeten, liet coördinator Reinold Wiedemeijer al weten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Begrijpelijk dat de wedstrijd tijdelijk is gestaakt?

Ja
56%
Nee
44%
(553 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws