'Naar de pub, beschonken naar het voetbal, de helft niet eens zien: mooi, cult'

'Naar de pub, beschonken naar het voetbal, de helft niet eens zien: mooi, cult'

Gepubliceerd: zaterdag 25 september 2021 om 22:28za 25-09-2021 om 22:28

Jacob Rasmussen (rechts op de foto) geniet van de terugkeer van het publiek in de Nederlandse stadions. De Deense Vitesse-verdediger stond midweeks in de frontlinie, toen zijn teamgenoot Markus Schubert werd belaagd door een deel van de FC Groningen-aanhang.

Schubert werd met bier bekogeld en ging naar de grond, Rasmussen en zijn ploeggenoten grepen in. "Hij lag daar, a dead man. En wij stonden pal voor hem. De hele groep én de begeleiding. Al waren ze met duizend man, wij gingen niet aan de kant", aldus de Deen – in aanloop naar de 1-1 tegen Fortuna Sittard van zaterdagavond – in gesprek met de Gelderlander. "Dat hele incident met Markus Schubert heeft van ons nóg meer een eenheid gemaakt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Rasmussen geniet van de supportersbeleving rondom het voetbal. "Met vrienden naar de pub en dan beschonken naar het voetbal, de helft van de wedstrijd niet eens zien en intussen een beetje schreeuwen, dat is mooi. Cult. Voetbal is een social event", aldus de 24-jarige Deen. "Ik waardeer daarom de supporters. Zij hoeven niet te komen, ze wíllen komen. En dan steunen ze ons. Dat is toch prachtig?"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws