Van Basten is het zat: 'Op deze manier is voetbal niet leuk om naar te kijken

Van Basten is het zat: 'Op deze manier is voetbal niet leuk om naar te kijken

Gepubliceerd: maandag 27 september 2021 om 08:10ma 27-09-2021 om 08:10

Laatste update: maandag 27 september 2021 om 08:28ma 27-09-2021 om 08:28

Het aantal minuten zuivere speeltijd ligt in Italië en Spanje bijzonder laag en daar wil Marco van Basten verandering in zien. Hij is het geklaag en gemanipuleer van de spelers meer dan zat.

Ploegen als Getafe zijn vooral gericht op het ontregelen van de tegenstander en tijdtrekken. Van Basten verliest zijn interesse. "Dat constant bespelen van de scheidsrechter en op de grond liggen. Als kijker denk je: hier heb ik geen trek meer in", zegt Van Basten bij Rondo op Ziggo Sport.

"Toen ik bij de FIFA zat, wilden ze dat gezeur richting de scheidsrechter stoppen. Alleen de aanvoerder zou dan contact mogen hebben met de scheidsrechter en voor de rest niemand, want je wordt er hondsdol van. Dat zou voor het WK 2018 doorgevoerd moeten worden, maar toen kwam de VAR en is dat op een lager pitje terecht gekomen. De scheidsrechters weten ook niet meer wat ze moeten doen, want bij elk besluit komen er weer zes spelers klagen", zegt Van Basten.

Wat Van Basten betreft komt daar per direct verandering in. "Je moet het voetbal blijven bewaken, want op deze manier is het steeds minder leuk om naar te kijken. Naar bepaalde wedstrijden in Spanje kijk ik al niet eens meer, omdat je nog amper voetbal ziet. Het is alleen maar klagen en op de grond liggen. Daar moeten ze iets aan doen. Je moet voetbal schoon houden voor het publiek, Als speler verander je daar niets aan, dus dat moet van bovenaf komen."

Ronald de Boer heeft een idee om van het gezeur af te komen. "Kom je naar de scheidsrechter: gele kaart."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Poll

Eens met Van Basten?

Ja
97%
Nee
3%
(1998 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws