Meer video’s

'Veel tijd doorgebracht met Karlsson, superblij met speler van zijn kaliber'

7 oktober - 08:44
3

Zinho Vanheusden debuteerde afgelopen weekeinde voor AZ en mocht in het Conference League-duel met Apollon Limassol al een halfuur meedoen. De 23-jarige verdediger merkt dat zijn vorm groeiende is.

"Ik voel me elke week beter", reageert de Belg voor de camera van VoetbalPrimeur. Hij hoopt definitief afgerekend te hebben met zijn blessureleed. "We hebben alles stap voor stap opgepakt. Ook gezien mijn verleden moesten we het even iets anders aanpakken om echt fit te worden. Ik probeer nu elke keer beter en beter te worden en ik ben beschikbaar voor de trainer. Het is mijn eerste doel om een heel seizoen fit te blijven, en dan zoveel mogelijk spelen en winnen."

Vanheusden trok deze zomer veel op met Jesper Karlsson, die ook revalideerde van een zware blessure. "Toen ik hier pas kwam heb ik veel tijd doorgebracht met Jesper. We hebben samen heel hard gewerkt na onze blessures. Het is een fantastische jongen met een heel goede mentaliteit. We zijn superblij dat een speler van zijn kaliber bij AZ speelt", zegt hij over de Zweed, die donderdag de winnende maakte voor de Alkmaarders.

Zelf wordt Vanheusden dit seizoen gehuurd van Internazionale, met een optie tot koop. Met zijn toekomst is hij echter niet bezig. "Totaal niet. Ik heb de volledige focus op AZ. Dat is heel belangrijk voor mij dit seizoen. Ik ben heel blij dat ik hier ben."

Plaats een reactie