Koeman ook op persconferentie vurig: 'Hoop dat ze luisteren naar voetbalmensen'

27 maart - 00:15 Laatste update: 00:25
8

Ronald Koeman heeft zich na het interview bij de NOS ook op de persconferentie zeer kritisch uitgelaten over de huidige UEFA-reglementen, die voorschrijven dat je (in tegenstelling tot eerdere toernooien) 23 spelers mag selecteren. Voorheen lag dat aantal op 23. Absurd, stelt de bondscoach, die actie gaat ondernemen. 

"Ik wil toch wel zeggen dat ik het heel vreemd vindt, dat als je op de laatste twee toernooien 26 spelers mag selecteren, en nu 23. En dan doel ik op de belastbaarheid van de spelers, en het programma van de spelers", aldus een vurige Koeman. "Om niet 26 spelers te kunnen selecteren, vind ik absurd."

Enkele dagen voor de start van het EK moet Koeman zijn definitieve lijst inleveren. "Op 7 juni, terwijl we pas negen dagen later onze eerste wedstrijd spelen. Als één speler geblesseerd is, en dat gaat gebeuren, kan je niet eens elf tegen elf spelen. Gelukkig zei mijn collega (Nagelsmann, red.) dat vandaag ook. Wij proberen ook als KNVB dat nogmaals heel duidelijk te maken. Ik hoop dat ze luisteren naar voetbalmensen, en niet heel eigenwijs zijn om te doen wat zij denken dat goed is."