Update: 'Alleskunner' Van Basten uitgeschakeld: 'Ervaring rijker, illusie armer'

05-02-2020 12:15 Laatste update: 11-02-2020 10:09
57

Marco van Basten met een squashracket: het is geen verkeerde combinatie, want komend weekend is hij als vierde geplaatst in de C-categorie bij het NK. De voormalig spits van Ajax, AC Milan en Oranje is groot liefhebber van de sport en betreurt het dat er niet meer aandacht voor is.

Van Basten kan ondanks zijn vastgezette enkel gewoon squashen. "Het draait bij squashen echt om slimmer, sneller en beter zijn dan je tegenstander", zegt hij tegen NH. "Het bewegingspatroon is te doen voor mij met mijn enkel, waardoor ik toch het idee heb dat ik vrij kan sporten."

San Marco, ook een fervent golfer, kwam als trainer van sc Heerenveen in aanraking met het spelletje. "Als je je er een klein beetje in verdiept is het heel erg spectaculair. Het is zonde dat er zo weinig aandacht aan besteed wordt."

Update 11/2 10.09: Van Basten is uitgeschakeld op het NK Squash. De voormalig topspits is als zevende geëindigd in de C-categorie, zo meldt hij via zijn eigen Twitter-kanaal. 'Een ervaring rijker en een illusie armer', aldus Van Basten met een knipoog.