Hooiveld reageert op 'Ronaldo-nominatie': 'Moest hem paar keer wegdrukken'

18-03-2020 19:16
14

Abonneer je nu op het YouTube kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Jos Hooiveld baarde woensdagochtend opzien met een StayAtHomeChallenge, waarin hij naar eigen zeggen reageerde op een nominatie van niemand minder dan Cristiano Ronaldo. De voormalig FC Twente-verdediger reageert in gesprek met VoetbalPrimeur op zijn ludieke actie.

"Hij heeft me meerdere malen gebeld, ik had hem al een paar keer weggedrukt. Die jongen doet aan zoveel challenges mee, maar ik dacht wel: deze is 'for the greater cause'. Ik pik de challenges er een beetje tussenuit. Ik dacht: deze doe ik dan voor hem", vertelt Hooiveld, voordat hij in lachen uitbarst.

De voormalig verdediger ziet de humor er wel van in en heeft niets dan respect voor de prestaties van Ronaldo. "Ik vind het wel knap wat hij doet, helemaal gezien zijn leeftijd. Toen ik 35 was, was ik al stevig op m'n 'return'. Hij gaat gewoon echt keihard door, nog steeds op een enorm hoog niveau."

Zelf is Hooiveld al even gestopt met professioneel voetbal, maar hij mist het niet. "Het voetbal zelf niet, nee... Op een gegeven moment kreeg ik er geen energie meer van, dan moet je er ook mee stoppen. Ik heb ook nooit echt iets gehad van: ik wil het weer gaan doen", sluit hij af.