Van der Meyde stelt Beste XI samen: 'Zo snel, kunnen wij ons niet voorstellen'

Gepubliceerd: vr 10 april 2020 om 09:35

Laatste update: vr 10 april 2020 om 10:52

Abonneer je nu op het YouTube-kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Maxwell, Rafael van der Vaart, Arjen Robben, Patrick Kluivert (en dus géén Zlatan Ibrahimovic): allemaal hebben ze een plek gekregen in de Beste XI van Andy van der Meyde. Bij het samenstellen van zijn sterrenelftal maakt de oud-speler van onder meer Ajax, Internazionale en het Nederlands elftal een aantal verrassende keuzes.

Linksback: Maxwell (Ajax)
"Ik had ontzag voor hem. Het leek net of die jongen zweefde, ongelooflijk."

Linker middenvelder: Rafael van der Vaart (Ajax)
"Hij kwam in Ajax 1 en was gelijk de man. Zoveel talent, slimmigheid, scorend vermogen, inzicht... Hij was geen praatjesmaker. Een leuke, liever gozer, die niet uit de hoogte deed."

Aanvallende middenvelder: Jari Litmanen (Ajax)
"De beste 10 ooit. Zo goed. Zó goed. Die man was niet snel, maar dacht drie stappen vooruit en had daardoor altijd een voorsprong. Niemand dacht zo snel. En hij was een topvent."

Linksbuiten: Arjen Robben (Oranje)
"Iedereen zegt: hij doet altijd hetzelfde. Dat klopt, maar hij doet het sneller dan ieder ander mens. Het gaat zo snel, dat kunnen wij ons niet voorstellen."

Spits: Patrick Kluivert (Oranje)
Dus géén Zlatan Ibrahimovic. Van der Meyde: "Nee, man. Toen ik bij Ajax speelde was Zlatan nog niet top en zat hij veel op de bank. De aannames van Kluivert waren ongeëvenaard."

Check in de video het complete sterrenelftal van Andy van der Meyde!

Lees meer over: Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws