Een Eindhovense frietbakker en zijn dochter: het verhaal achter dé foto van Götze

08-10-2020 09:15 Laatste update: 09:13
95

Dé transferscoop van deze zomer kwam niet van een gelouterde journalist, maar van een snackbareigenaar uit Eindhoven. Chris en dochter Lyndi Rooijakkers ontdekten als eersten dat Mario Götze dinsdagavond onderweg was naar het Philips Stadion. VoetbalPrimeur zocht Chris op bij zijn patatzaak nabij het stadion van PSV.

"Om 18.45 uur gebeurde er zoiets raars", blikt Rooijakkers terug voor de VP-camera. "Er kwam een heel grote Mercedes hier op de stoep staan, voor mijn friettent. Dat had ik nog nooit gezien, zo'n grote Mercedes. En in de auto ervoor zat Mart van den Heuvel (oud-teammanager PSV, red.). Dat moest wel iemand van PSV zijn."

De snackbareigenaar stuurde zijn twaalfjarige dochter snel naar buiten voor een foto. "Eerst maakte ze alleen foto's van de auto, maar dat schiet natuurlijk niet op. Toen ze voor een tweede keer terugkwam, zag ik gewoon Götze op de foto staan. Wat doet die hier? Eindhoven, Götze? Het zal toch niet?", lacht Rooijakkers.

Hij checkte de foto bij zijn vrienden en vervolgens ging het snel. "Binnen een half uur ging het van Duitsland naar Spanje, naar Australië en weer terug. Dat zo'n foto gewoon door een frietbakker wordt gemaakt... Al die journalisten liggen te slapen, lijkt het wel. Op de hoek van de straat gebeurt het gewoon!"