De Bruyne legt zich neer bij vierde plek Nations League: 'We zijn maar België'

De Bruyne legt zich neer bij vierde plek Nations League: 'We zijn maar België'

11-10-2021 08:51
79

De 'Gouden Generatie' van de Rode Duivels liet in de Final Four van de Nations League opnieuw een kans op een prijs liggen. Van grote teleurstelling lijkt echter geen sprake bij Kevin De Bruyne, die verrast met zijn uitspraken na de verloren troostfinale tegen Italië (2-1).

België ging vrijdag in de halve eindstrijd onderuit tegen Frankrijk. Volgens de sterspeler zijn de nederlagen tegen de wereld- en Europees kampioen gee schande. "Met alle respect, we zijn maar België", laat hij weten aan VTM. "Er komt een nieuwe generatie aan en we missen vandaag (zondag, red.) heel wat spelers. We moeten realistisch zijn met de ploeg die we hebben. Italië en Frankrijk hebben 22 toppers, dat hebben wij niet."

De Bruyne begon zelf op de bank tegen de Italianen, terwijl onder meer Romelu Lukaku en Eden Hazard ontbraken. De spelmaker maalt mede daardoor niet om het resultaat. "Het maakt niet uit dat we vierde zijn geworden in de Nations League. Het is belangrijk dat er veel mensen op dit niveau een wedstrijd hebben gespeeld. Tegen Estland is het met alle respect leuk en aardig, maar dit is de top van de top. Dit soort wedstrijden moet je spelen om te groeien als persoon en als team."

België strandde deze zomer in de kwartfinale van het EK. Volgend jaar krijgt de 'Gouden Generatie' wellicht zijn laatste kans op eremetaal tijdens het WK in Qatar.