Bakker blikt terug op vertrek bij PSG: 'Ik vond dat ik het móést doen'

Bakker blikt terug op vertrek bij PSG: 'Ik vond dat ik het móést doen'

Gepubliceerd: donderdag 14 oktober 2021 om 20:13do 14-10-2021 om 20:13

Mitchel Bakker kijkt tevreden terug op zijn keuze om Paris Saint-Germain te verlaten. De 21-jarige linksback speelt nu in de Bundesliga bij Bayer Leverkusen, waar hij een basisplek heeft veroverd.

Leverkusen legde tussen de zeven en tien miljoen euro op tafel voor Bakker. "Het was voor velen een verrassende transfer", laat de jeugdinternational optekenen door De Telegraaf. "Ik kwam natuurlijk van Parijs, heb bepaalde wedstrijden gespeeld en werd gepresenteerd als een grote aankoop. Dat is alleen maar mooi toch? Aan de andere kant: ik ben een normale jongen en zo ga ik ook door het leven."

Bakker vindt dat zijn transfer naar Duitsland 'een logische stap' in zijn loopbaan is. "Ik wilde meer spelen en dat gebeurt nu ook", stelt hij. "Ik vond dat ik het móést doen, na twee seizoenen waarin ik soms drie weken niet speelde, en dan weer een paar wedstrijden wel. Dít pakt in ieder geval goed voor mij uit. Ik zit bij Leverkusen lekker in mijn vel, doe het goed, ben op de juiste weg en hoop het vast te houden."

Bakker kijkt ook met trots terug op zijn tijd in Parijs. "Achteraf kan je stellen dat ik echt deel heb uitgemaakt van PSG. Ik heb er 45 wedstrijden gespeeld en heb in Parijs twee mooie jaren gehad. Ik heb veel gezien, mooie dingen meegemaakt. Dat neem je allemaal in je bagage, zeggen ze dan. Ik zal die tijd nooit meer vergeten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws