Ten Hag lovend bij Ajax: 'We waren niet tevreden, maar zo ken ik hem weer'

Ten Hag lovend bij Ajax: 'We waren niet tevreden, maar zo ken ik hem weer'

Gepubliceerd: zondag 17 oktober 2021 om 10:32zo 17-10-2021 om 10:32

Erik ten Hag is blij dat hij de 'oude' David Neres heeft gezien tijdens sc Heerenveen - Ajax. De Braziliaanse aanvaller viel in en bepaalde de eindstand op 0-2.

Ten Hag was gedurende de interlandperiode minder te spreken over Neres, die twee weken geleden niet thuisgaf tegen FC Utrecht (0-1 verlies). "We waren niet tevreden met hoe hij speelde tegen FC Utrecht. Maar wat Neres vandaag liet zien vond ik uitstekend en zo ken ik hem ook", verklaart Ten Hag op de persconferentie. "Balvast en creatief. En hij verschijnt op het juiste moment voor het doel."

Neres miste tegen FC Utrecht een enorme kans in de beginfase en begon tegen Heerenveen op de bank. "Hij heeft het niet afgedwongen in de grote wedstrijden", verduidelijkt Ten Hag ook in gesprek met ESPN. "We verwachten meer. In balbezit, maar zeker ook in pressen. En ook aanvallend. Daar heb ik hem ook op aangesproken. En als ik dan zie hoe hij het vertaalt vandaag..." Neres kopte tien minuten voor tijd een voorzet van Dusan Tadic binnen. "Dat willen we van hem zien en eisen we van al onze spelers. Als hij dat doet is hij kandidaat om te spelen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws