'Dit is een tegenvallend jaar voor mij, ik vind dat ik hoor te spelen'

'Dit is een tegenvallend jaar voor mij, ik vind dat ik hoor te spelen'

24-10-2021 15:51
14

Javier Vet haalde zondagmiddag in Enschede zijn gram: koud in het veld schoot hij NEC naar de drie punten tegen FC Twente (1-2). De ingevallen middenvelder wil vaker spelen.

Vet was dit seizoen zeven keer invaller en maakte niet één keer de negentig minuten vol. Zijn winnende goal tegen Twente is dan ook een welkome opsteker. "Dit is een tegenvallend jaar voor mij. Met het team gaat het goed, maar ik maak veel minder minuten dan vorig seizoen", reageert Vet in gesprek met Voetbal International.

"Bij vlagen is het frustrerend. Ik snap dat er jongens worden gehaald en dat het goed gaat. Ik kan niet zeggen dat de trainer (Rogier Meijer, red.) niet gelijk heeft, maar iedereen wil altijd spelen. Ik kan dat alleen laten zien in de minuten die ik krijg. Ik vind dat ik hoor te spelen."

Zijn situatie is 'niet altijd even makkelijk', erkent Vet. "Ik mag niet klagen. Het is mooi om dit allemaal mee te maken, maar ik had een andere rol in gedachten voor mezelf. Ik heb er niks aan om humeurig te zijn, daar maak ik de keuze van de trainer alleen maar makkelijker op."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie