'Mijn doel is om de Eredivisie en KNVB Beker te winnen met PSV, that's all'

'Mijn doel is om de Eredivisie en KNVB Beker te winnen met PSV, that's all'

26-10-2021 14:30
90

Noni Madueke werd gelinkt aan Tottenham Hotspur, Manchester City, Paris Saint-Germain en Real Madrid, maar heeft geen kortetermijnplannen om PSV te verlaten. Eerst wil hij in Eindhoven prijzen pakken.

"Ik ben gefocust op mijn eigen doelstellingen", reageert Madueke in een interview met de BBC. "Ik leg de lat heel hoog voor mezelf en maak notities van wat ik wil doen. Mijn doel is om de competitie en beker te winnen, en om zo goed mogelijk te presteren in de Europa League. Persoonlijk wil ik mezelf verbeteren en veel scoren. That's all."

De Engelse aanvaller, die eind augustus zijn contract verlengde tot medio 2025, verruilde Tottenham als zestienjarige voor PSV. "Chelsea, Manchester United en heel veel Europese clubs hebben destijds aanbiedingen gedaan", verklaart hij.

De keuze viel uiteindelijk op een verhuizing Nederland. "Ik wilde meteen tekenen. De belangrijkste reden om naar PSV te gaan was dat ik sneller het eerste elftal wilde bereiken. PSV is een topclub in Europa. Het was toen zo logisch en dat is het nu nog steeds. Nu wil ik dóór."