MVV en Roda JC voetballen niet verder: 'Terecht, ik voel me hier niet veilig'

MVV en Roda JC voetballen niet verder: 'Terecht, ik voel me hier niet veilig'

29-10-2021 22:09
35

Jurgen Streppel vindt hef 'zwaar terecht' dat de Limburgse derby tussen MVV en Roda JC definitief is gestaakt. De oefenmeester van Roda kon niet geloven wat hij in De Geusselt allemaal zag.

Na 42 minuten dirigeerde scheidsrechter Joey Kooij de spelers naar binnen. Reden daarvoor was het vuurwerk dat in eerste instantie door fans van Roda en later ook door MVV'ers op het veld en richting elkaar werd gegooid. Na een half uur werd besloten dat doorvoetballen niet mogelijk zou zijn. "Terecht", is de eerste reactie van Streppel bij ESPN. "Dit gaat helemaal nergens over."

De trainer van de Koempelclub was blij met de beslissing van Kooij. "Wat er de afgelopen weken in het betaald voetbal gebeurt en nu hier… We zijn helemaal gek geworden. Ik wil niet te veel oordelen, maar dit was een hartstikke leuke wedstrijd en dat dit dan gebeurt is absurd. Zwaar terecht dat het niet hervat wordt, ik voel me hier ook niet veilig. Ik ben ook verantwoordelijk voor de veiligheid van mijn spelers. Dat dit zo moet is te belachelijk voor woorden."

Op het moment van staken stond het 0-0 in De Geusselt. Wanneer de wedstrijd eventueel hervat of overgespeeld kan worden, is nog niet duidelijk. Of daar uitpubliek of überhaupt supporters bij aanwezig kunnen zijn is nog maar de vraag.