Vreugde-uitbarsting van Vinícius: 'Grijns gaat voorlopig niet van m'n gezicht'

Vreugde-uitbarsting van Vinícius: 'Grijns gaat voorlopig niet van m'n gezicht'

31-10-2021 09:44 Laatste update: 10:23
55

Roger Schmidt hoopt dat Carlos Vinícius vanaf nu makkelijker het net weet te vinden voor PSV. De Braziliaanse spits maakte tot dusver een povere indruk bij de Eindhovenaren, maar met twee goals had hij zaterdag een groot aandeel in de 5-2 zege op FC Twente.

"Het eerste doelpunt bij een nieuwe club is altijd de moeilijkste. Iedereen zag dat hij heel opgelucht was", vertelt de PSV-coach aan ESPN. "In de laatste twee wedstrijden toonde hij zijn kwaliteiten al. Hij is altijd gevaarlijk. Vandaag (zaterdag, red.) heeft hij zichzelf beloond met twee goals en een assist. Hij is een zeer goede speler, maar ook een heel fijn persoon, een vechter. Hij wil het team helpen, maar je zag hoe belangrijk het voor hem is om te scoren. En dat moet ook: op een bepaald moment moeten spitsen ook goals gaan maken."

Vinícius is blij met zijn eerste treffers voor PSV. "Dit is een heel bijzondere dag voor mij, dus die grijns gaat voorlopig niet van mijn gezicht af, haha. Ik was heel erg blij met mijn eerste goal in dit shirt. Er viel echt iets van me af, want ik was al zo lang op zoek naar die treffer. Ik had nog nooit zó lang zonder doelpunt gezeten, dus nu viel de druk van me af. Hiervoor ben ik naar PSV gekomen."