NEC langer zonder supporters in Goffert: 'Veel scheuren in tribunes'

NEC langer zonder supporters in Goffert: 'Veel scheuren in tribunes'

05-11-2021 10:32
96

NEC zal in ieder geval tot de winterstop geen wedstrijden in een vol Goffertstadion kunnen spelen. Een aantal weken geleden stortte een tribune in, waar nu onderzoek naar wordt gedaan.

Na de Gelderse derby stortte een tribunedeel van het uitvak in. Naar aanleiding daarvan is een onderzoek ingesteld. Afgelopen weekend speelde NEC in een lege Goffert tegen FC Groningen, omdat de club moet wachten op de onderzoeksresultaten voordat fans weer in het stadion mogen komen.

De eerste fase van dat onderzoek is nu afgerond. Daaruit zijn twee redenen voor de ineenstorting naar boven gekomen, wordt op een speciale persconferentie bekend: de belasting was groter dan was berekend voor dat tribunedeel, door de springende Vitesse-fans. Daarnaast zijn er bij de bouw van de tribune fouten gemaakt bij de berekening van de betonwapening.

Ook is gebleken dat de veiligheid van de andere tribunes eveneens twijfelachtig is. "Uit inspectie bleek dat er veel scheuren in de onderste elementen van de tribunes zitten", vertelt ingenieur Erik Middelkoop. "Niet alleen bij het ingestorte deel, maar door het hele stadion."

De komende tijd gaat men ervoor zorgen dat de Goffert weer veilig wordt. Algemeen directeur Wilco van Schaik vertelt dat NEC daardoor niet op korte termijn in een volle Goffert kan spelen. "We gaan onverminderd door met zoeken naar uitwijkmogelijkheden voor onze thuiswedstrijden. Tot de winterstop wordt er niet met supporters gespeeld in de Goffert. In het best denkbare scenario kunnen we in januari weer toeschouwers toelaten. Er is alleen ook een slecht scenario. Bij meerdere ontwerpfouten zijn we verder van huis."