Dortmund-coach Rose: 'Donyell Malen heeft nog steeds aanpassingsproblemen'

Dortmund-coach Rose: 'Donyell Malen heeft nog steeds aanpassingsproblemen'

06-11-2021 08:40
36

Donyell Malen kampt nog altijd met aanpassingsproblemen bij Borussia Dortmund. Dat stelt trainer Marco Rose, die benadrukt dat de voor dertig miljoen euro van PSV overgekomen aanvaller het vertrouwen geniet.

In het Champions League-duel met Ajax moest Malen op de bank plaatsnemen, hoewel Erling Haaland geblesseerd is. Steffen Tigges kreeg de voorkeur in de aanval. "Donyell heeft nog steeds aanpassingsproblemen. Nadat hij in het begin niet zo fit was, herpakte hij zich en scoorde hij tegen Sporting Portugal. Dat was heel belangrijk voor ons, hij speelt een belangrijke rol in het team", zegt Rose op de persconferentie.

Toch is de Oranje-international nog geen basisspeler voor Die Borussen. Volgens Rose moet hij zich nog verbeteren. "We zien vaak situaties waarin hij zich in de één-tegen-één onvoldoende kan laten gelden en zijn power en snelheid niet kan benutten. Daar zijn we mee bezig. Hij moet zich gewoon bewijzen en zich voor langere tijd op een hoog niveau laten zien. Hij heeft onze volledige steun."

Mogelijk lonkt zaterdag een nieuwe kans in de basis voor Malen. Dortmund speelt de Bundesliga-topper tegen RB Leipzig.