'De grote clubs gaan Van Wonderen interessant vinden, bij AZ past hij goed'

'De grote clubs gaan Van Wonderen interessant vinden, bij AZ past hij goed'

06-11-2021 13:54
19

Daishawn Redan en Jeroen Veldmate hebben niets dan lof voor Kees van Wonderen, die boven verwachting presteert met Go Ahead Eagles in de Eredivisie. Het is de vraag hoelang de 52-jarige trainer nog op De Adelaarshorst werkzaam is.

Redan bestempelt Van Wonderen als een perfectionist. "Ik heb veel van hem geleerd. Trainen of spelen op negentig procent was er niet bij", zegt de aanvaller, die onder de ex-Feyenoorder Europees kampioen werd met Oranje O17, tegen De Stentor. "Voor deze trainer lopen veel spelers een stapje harder. Hij is een vakman, heeft het goed neergezet. Van Wonderen tilde bij Oranje het niveau omhoog en het is knap dat hem dat bij Go Ahead ook weer lukt. Dat is geen toeval."

Ook Veldmate ziet dat Van Wonderen weinig ontgaat. "Hij is van de details, altijd met voetbal en de club bezig. Loslaten vindt hij lastig", aldus de verdediger, die vorig seizoen nog in Deventer actief was. "Zo zagen wij al vroeg in het seizoen ook beelden van Liverpool en hoe zij als team massaal verdedigen. Iedereen doet mee. Als de Salah's en Mané's dat kunnen, dan wij ook was het idee. We werden afgelopen seizoen beter en beter en ik zie nu ook nog veel terug."

Veldmate hoopt voor Go Ahead dat Van Wonderen nog een tijdje blijft. "Maar na de promotie en nu deze goede start in de Eredivisie…. Dat is geen toeval meer en de grotere clubs gaan hem interessant vinden. AZ zou ik wel een mooie club vinden, is ook veel met opleiding bezig. Daar past hij goed. Kees is authentiek en dat maakt hem uniek."