Schmidt maakt zich zorgen over blessuregolf: 'Nooit helemaal in de hand'

Schmidt maakt zich zorgen over blessuregolf: 'Nooit helemaal in de hand'

08-11-2021 07:59
30

Roger Schmidt maakt zich zorgen over de vele blessuregevallen in de selectie van PSV. Tegen Fortuna Sittard ontbraken zeven spelers, Jordan Teze kwam er halverwege de wedstrijd bij in de ziekenboeg van de Eindhovenaren.

"Ja, natuurlijk maak ik me zorgen over alle blessures", verklaart de PSV-trainer op de persconferentie na de gewonnen wedstrijd in Limburg (1-4). Schmidt maakt duidelijk dat de blessuregolf niet inherent is aan de actieve spelopvatting van zijn ploeg. "We doen wat we kunnen om dit te voorkomen, maar dat heb je nooit helemaal in de hand. Onze stijl is misschien wel wat meer naar voren gericht en wat actiever dan bij sommige andere ploegen, maar het is vooral een kwestie van overmacht."

"Blessures horen er ook bij en dat moeten we soms ook accepteren", vervolgt de Duitse oefenmeester, die Teze ook in de lappenmand zag belanden. "Voor hem is het heel triest natuurlijk. Jordan was in goed in vorm en speelde goed. Hij ontwikkelt zich ook in de goede richting." De geblesseerde PSV'ers hebben twee weken de tijd om te herstellen en na de interlandperiode zo fit mogelijk de Eredivisie te hervatten. Op 20 november speelt PSV tegen Vitesse.