Opmerkelijk gerucht uit Spanje: Barcelona aast op Sterling, Guardiola wil De Jong

Opmerkelijk gerucht uit Spanje: Barcelona aast op Sterling, Guardiola wil De Jong

08-11-2021 09:26 Laatste update: 10:42
93

Opmerkelijke geruchten uit Spanje: Raheem Sterling en Frenkie de Jong wisselen mogelijk van club. Dat meldt de Catalaanse krant El Nacional. FC Barcelona hoopt de Engelse aanvaller over te nemen van Manchester City, maar manager Pep Guardiola wil dan wel de beschikking krijgen over de Oranje-international.

Barcelona heeft geen cent te makken, maar zou de nieuwe trainer Xavi Hernández hebben beloofd voor transfervuurwerk te zorgen aan het einde van het seizoen. Eén van de kandidaten om de overstap te maken, is Sterling. Hij speelt tweede viool bij Manchester City en staat open voor een vertrek, zodat zijn WK-deelname met Engeland (eind 2022) niet in gevaar komt.

City staat niet te springen om Sterling te verkopen, maar Guardiola grijpt volgens El Nacional de Barça-interesse aan om de komst van De Jong weer op tafel te krijgen. Het is geen geheim dat de Spaanse manager groot fan is van de oud-Ajacied. In 2019 verkoos De Jong een droomtransfer naar Barcelona boven Paris Saint-Germain en Manchester City. De transferoperatie zou zich in een 'embryonaal stadium' bevinden, waardoor er nog een hoop kan gebeuren.

De laatste weken zijn de twijfels over De Jong gegroeid in Barcelona. Hij is nog steeds een vaste waarde, maar kon Ronald Koeman niet behoeden voor diens ontslag en liet ook in de drie wedstrijden onder interim-trainer Sergi Barjuán geen goede indruk achter. Het zou één van de redenen zijn dat Barcelona een vertrek van De Jong niet langer uitsluit.