Sparta maakt klapper van 7 miljoen euro: Okoye vertrekt na het seizoen

Sparta maakt klapper van 7 miljoen euro: Okoye vertrekt na het seizoen

08-11-2021 19:06 Laatste update: 19:15
129

Sparta gaat Maduka Okoye aan het einde van dit seizoen kwijtraken. Premier League-club Watford heeft de Nigeriaanse doelman alvast ingelijfd en gaat naar verluidt circa zeven miljoen euro overmaken naar Rotterdam.

Okoye had afgelopen zomer al niet te klagen over interesse, maar verlengde toen verrassenderwijs zijn contract. Volgens het Algemeen Dagblad moet Watford nu ongeveer zeven miljoen euro neerleggen om het tot 2025 doorlopende contract van de sluitpost af te kopen. Okoye lost Marvin Emnes, in 2008 voor vier miljoen euro verkocht aan Middlesbrough, af als duurste uitgaande Sparta-transfer.

Sparta-directeur Henk van Stee is tevreden over de transfer. "Afgelopen zomer hebben we zijn contract opengebroken tot 2025, maar beide partijen wisten dat een voortijdig vertrek zeer reëel zou zijn", laat hij weten via de Sparta-kanalen. "Als clubs uit de Premier League (promovendus Watford staat na elf speelrondes zeventiende, red.) interesse tonen, wordt het heel lastig voor zowel de club, speler als zaakwaarnemer om een transfer uit te stellen. Dan is het voor ons zaak om de best mogelijke voorwaarden eruit te halen voor Sparta en dat is in onze ogen gelukt"

Okoye kwam in 2020 transfervrij over van Fortuna Düsseldorf en verdrong al snel Benjamin van Leer onder de lat. In zijn eerste Eredivisie-seizoen was hij direct goed voor tien clean sheets, zaterdag lukte het tegen Willem II voor het eerst dit seizoen om de nul te houden.