AD: Van Gaal valt na fietstocht op zijn heup en belandt in rolstoel

AD: Van Gaal valt na fietstocht op zijn heup en belandt in rolstoel

15-11-2021 11:18 Laatste update: 11:26
86

Louis van Gaal heeft een vervelende blessure opgelopen in aanloop naar het allesbeslissende WK-kwalificatieduel met Noorwegen, meldt het Algemeen Dagblad. De bondscoach viel na een fietstocht op zijn heup en zit in een rolstoel.

Van Gaal hoefde niet geopereerd te worden, maar zit wel in een rolstoel, klinkt het. Volgens het AD zal de bondscoach maandag vanuit een golfkarretje de training leiden. Op welke manier hij de persconferentie en de wedstrijd tegen Noorwegen bij zal wonen, wordt nog onderzocht: Van Gaal wil in ieder geval geen verstek laten gaan voor de laatste kwalificatiewedstrijd. 

In zijn AZ-tijd werd Van Gaal al eens geplaagd door fysieke ongemakken. Nadat hij tijdens een reünie met voormalig gymleraren een polsstokhoogspringoefening deed, brak hij zijn enkel: de inmiddels zeventigjarige Amsterdammer moest toen ook tijdelijk gebruik maken van een rolstoel.

Oranje bereidt zich in de tussentijd voor op de laatste speelronde van de WK-kwalificatie: Noorwegen is dinsdag de tegenstander in de lege Kuip. Bij een overwinning pakt Nederland sowieso een WK-ticket en een gelijkspel is vrijwel zeker ook genoeg om Turkije voor te blijven.