Barça-directeur moppert over PSG: 'Verkopen wat olie en kopen wie ze willen'

Barça-directeur moppert over PSG: 'Verkopen wat olie en kopen wie ze willen'

20-11-2021 11:34
40

Mateu Alemany, de technisch directeur van FC Barcelona, moet ervoor zorgen dat Xavi een zo sterk mogelijk elftal op kan stellen bij de Spaanse grootmacht. Alemany winkelt echter met een lege portemonnee en kijkt met jaloezie naar Paris Saint-Germain.

Barcelona heeft het financieel erg lastig en kampt met een gigantische schuld. De club wil echter wél de beste spelers binnenhalen, om de concurrentie aan te kunnen gaan met de topteams. Het is echter de vraag of Barcelona de inmiddels opgelopen achterstand kan verkleinen. 

In een interview met de Catalaanse voetbalbond ging Alemany in op verschillende zaken. Hij vindt het onder meer 'oneerlijk' dat de strikte regels in de Primera División ervoor zorgden dat er weinig ruimte is op de transfermarkt. "Paris Saint-Germain verkoopt wat olie en koopt vervolgens wie ze willen. En daar kunnen wij niets aan doen", zo klaagt Alemany. "Dat is een groot probleem."

"Er wordt van ons verwacht dat we kunnen concurreren met clubs die geen beperkingen opgelegd krijgen en niet gecontroleerd worden, zelfs niet door de UEFA", zo vervolgt de technisch directeur van Barcelona. Hij geeft daarmee aan dat hij de Financial Fair Play-regels niet serieus neemt. "De Super League werd gecreëerd om voor meer balans te zorgen en dit soort situaties te voorkomen."