Van Bronckhorst noemt Feyenoord bij officiële presentatie bij Rangers

Van Bronckhorst noemt Feyenoord bij officiële presentatie bij Rangers

22-11-2021 19:15
20

Giovanni van Bronckhorst is maandag voorgesteld als nieuwe manager van Rangers FC. Er overheerst een gevoel van trots bij de Nederlander, die ook Feyenoord nog even noemde.

Van Bronckhorst keert terug bij de club die hij als speler al diende. "Ik ben erg trots. Ik kwam hier voor het eerst in 1998, dus het geeft me een trots gevoel om nu terug te keren als manager. De club en ik zijn altijd in contact gebleven, net als de spelers waar ik mee heb gespeeld. Het goede gevoel werd alleen maar groter toen ik de afgelopen dagen weer in Glasgow was. Het was duidelijk dat ik de klus zou aannemen omdat dit de club is die ik wil leiden. Ik wil de club successen brengen."

Van Bronckhorst denkt dat Rangers en Feyenoord in zekere zin met elkaar te vergelijken zijn. "Ik heb bij Feyenoord gewerkt, een club waar veel druk is. Hopelijk kunnen ik en mijn staf hetzelfde succes beleven als we daar hebeben gehad."

Koeman-scenario
Net als Ronald Koeman keert ook Van Bronckhorst terug bij zijn clubliefde. Koeman werd door FC Barcelona ruim een jaar na zijn aanstelling ontslagen, maar Van Bronckhorst vreest een dergelijk scenario niet. "Ik heb het ook met Feyenoord gedaan, mijn allergrootste liefde. Dat is goed gegaan. Het is vier jaar lang een hectische tijd geweest. Maar uiteindelijk heb ik daar een heel positief gevoel aan overgehouden. Ik denk iedereen. Ik denk dus dat je daar ook niet bang voor hoeft te zijn."

Van Bronckhorst is bij Rangers de opvolger van Steven Gerrard, die naar Aston Villa is gegaan. "Hij heeft me een mail gestuurd, dat was erg aardig", zegt Van Bronckhorst. "Ik denk dat we in de komende weken in contact met elkaar zullen blijven. Hij heeft het geweldig gedaan bij Rangers. Ik wens hem het allerbeste."