Joey Veerman staat vlak voor tijd op in Almelo: Heerenveen klimt drie plekken

Joey Veerman staat vlak voor tijd op in Almelo: Heerenveen klimt drie plekken

Gepubliceerd: zaterdag 4 december 2021 om 22:48za 04-12-2021 om 22:48

SC Heerenveen is van plek elf naar plek acht geklommen en Heracles Almelo blijft juist onderin de Eredivisie bungelen. De moeizame wedstrijd in Almelo leek geen winnaar te krijgen, maar Joey Veerman besliste laat in de wedstrijd anders.

Spectaculair was het niet wat beide teams lieten zien, maar zowel Heracles als Heerenveen kreeg voor rust prima kansen op de openingstreffer. Nikolai Laursen – de vervanger van Ismail Azzaoui, die woensdag tegen Feyenoord een zware knieblessure opliep – stuitte op Xavier Mous en Sinan Bakis kopte naast. Henk Veerman was twee keer gevaarlijk namens de gasten, maar miste het doel in beide gevallen rakelings.

Na een uur spelen had Laursen opnieuw geen geluk. De Deen liet van afstand een uitstekend schot los, maar trof de lat. Na dat moment tikte de tijd door en leek een doelpuntloos gelijkspel onvermijdelijk. Na het aanbreken van de slotfase kreeg Joey Veerman echter een bevlieging: de Volendammer probeerde het van afstand, liet Janis Blaswich kansloos en bezorgde Heerenveen met zijn geplaatste schot alsnog het volle pond.

De Friezen klimmen voorlopig over AZ, NEC én Go Ahead Eagles heen naar het linkerrijtje. Heracles daarentegen moet het nog altijd doen met plek veertien, twee punten boven RKC Waalwijk en vier punten boven de degradatiestreep, in de wetenschap dat nummer zestien Sparta zondag nog speelt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws