'Veerman is exceptioneel, dat zie ik zelfs Frenkie de Jong niet doen'

'Veerman is exceptioneel, dat zie ik zelfs Frenkie de Jong niet doen'

06-12-2021 09:50
87

Joey Veerman moet meer doen met zijn 'exceptionele kwaliteiten'. Dat stelt Hans Westerhof in het Algemeen Dagblad. De oud-trainer vergelijkt de middenvelder van sc Heerenveen met Frenkie de Jong.

Westerhof heeft een huis in Heerenveen en zat enkele jaren in de raad van commissarissen van de Friese club. Hij is kritisch op Veerman, die zaterdag de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (1-0) besliste met een afstandsschot.

"Hij heeft exceptionele kwaliteiten. Hoe hij een bal over 50 meter geeft, dat is gewoon aaien en dat zie ik zelfs Frenkie de Jong niet op die manier doen", zegt Westerhof over Veerman. Kritischer: "Zaterdag was hij de uitblinker, maar ik vind dat hij niet het onderste uit de kan haalt. De topclubs die zaterdag gekeken hebben, zien ook dat hij geen gedreven indruk maakt en moppert op medespelers. Hij zal meer dynamiek moeten tonen."

Westerhof vindt Veerman hoe dan ook een positieve uitzondering bij Heerenveen. "Wat me zorgen baart, is dat er niet veel spelers lopen die een hoge transferwaarde vertegenwoordigen, zoals dat jaren wel het geval was. Ik zie buiten Joey niemand die een hoog bedrag moet opleveren."