Van der Sar over twaalf verliespunten: Dit is te vaak gebeurd in de competitie

Van der Sar over twaalf verliespunten: "Dit is te vaak gebeurd in de competitie"

12-12-2021 20:13 Laatste update: 20:27
67

Edwin van der Sar heeft begrip voor de woorden van Erik ten Hag, die de spelers van Ajax openlijk aanpakte na de verloren wedstrijd tegen AZ. Van der Sar, algemeen directeur van Ajax, wijst de spelers op het belang van kampioen worden.

Van der Sar snapt dat Ten Hag fel was voor de camera. "Je hoeft niet alles te zien wat er na afloop in de kleedkamer gebeurt, maar dit is te vaak gebeurd in de competitie. We hebben pas vier doelpunten tegen gekregen, maar al twaalf punten ingeleverd. Dat is gewoon te veel", zegt Van der Sar bij Rondo op Ziggo Sport.

Het verschil tussen Champions League en de Eredivisie? In Europa gaat het vlekkeloos voor Ajax. "In de Champions League moet je een hoger niveau halen, maar in Nederland zijn de ploegen iets anders ingesteld. Kijk maar naar Go Ahead Eagles en AZ de eerste helft, waar we moeilijk doorheen konden komen. Dan moet je soms geluk hebben om de voorsprong te pakken."

"Als je op achterstand komt, gaat de andere ploeg erin geloven. Maar als je volgend jaar weer Champions League wil spelen, zul je kampioen moeten worden", zegt Van der Sar.

"Je hebt zelf ook eigenlijk geen zin om te gaan. Ik hoef nu geen woordje te houden tegenover honderd sponsoren, omdat er maar tien mensen in het stadion zijn. Als je naar andere landen kijkt, is het heel raar dat we het in Nederland niet op orde hebben en mensen niet gewoon naar een stadion kunnen gaan."