Ten Hag reageert op Champions League-loting: 'Het is eten of gegeten worden'

Ten Hag reageert op Champions League-loting: 'Het is eten of gegeten worden'

13-12-2021 20:10
34

Erik ten Hag kijkt uit naar de wedstrijden tussen Ajax en Benfica in de achtste finales van de Champions League. De oefenmeester van Ajax kijkt er naar uit om het weer tegen een Portugese tegenstander op te nemen.

Drie jaar geleden ontmoetten Ajax en Benfica elkaar in de poulefase en bleef de formatie van Ten Hag ongeslagen. Dit seizoen ging het ook tegen Sporting Portugal goed en dus heeft de trainer vertrouwen. "In de regel ligt het Portugese voetbal Nederlandse teams niet zo, maar wij hebben het tegendeel wel bewezen", zegt hij op de site van Ajax.

Een mooi extraatje aan de ontmoeting is dat Jan Vertonghen terugkeert in de Johan Cruijff Arena. De Belg zal echter alles geven voor Benfica, weet ook Ten Hag. "Het is een Ajacied, maar hij zal willen presteren. Eenmaal op het veld is het eten of gegeten worden en het is aan ons om te gaan eten."

Na een roerige loting-dag, waarop twee keer geloot moest worden voor de achtste finales van het miljardenbal, kwam uiteindelijk Benfica uit de koker voor de Amsterdammers. Op woensdag 23 februari reist de ploeg van trainer Erik ten Hag af naar Portugal om het in Estádio da Luz op te nemen tegen O Glorioso. Op dinsdag 15 maart staat de return in Amsterdam op de rol.