Ten Hag heeft 'ernstige twijfel' over Mazraoui en verdedigt Rensch: Wisselend

Ten Hag heeft 'ernstige twijfel' over Mazraoui en verdedigt Rensch: "Wisselend"

16-12-2021 15:35 Laatste update: 15:42
73

De Klassieker van zondagmiddag lijkt te vroeg te komen voor Noussair Mazraoui. De rechtsback van Ajax miste de vorige wedstrijden tegen AZ en BVV Barendrecht al en trainer Erik ten Hag denkt niet dat de Marokkaans international van de partij is in Rotterdam-Zuid.

Ten Hag laat tijdens zijn perspraatje van donderdagmiddag weten dat hij 'ernstige twijfel' heeft. "Eerder niet dan wel", aldus de eindverantwoordelijke. Het zou betekenen dat Devyne Rensch wederom rechts achterin gaat spelen, ondanks zijn mindere beurt in de verloren thuiswedstrijd tegen AZ. "Dat zie je wel vaker, een speler komt heel snel, dan wordt het even wat minder en nu is hij bezig om zich daaraan te ontworstelen. Zo'n wedstrijd van zondag kan helpen, om weer aan de goede kant van het proces te komen."

Dat Rensch tegen AZ niet in beste doen was, is ook Ten Hag niet ontgaan. "Ik vind het wisselend: ik zag verbetering bij Rensch tegen Besiktas, Sporting, Willem II, toen hij erin kwam. Tegen AZ niet. Maar gisteravond (woensdag, red.), voor wat het waard is, weer duidelijk wel. En ik zag gisteren weer dingen die ik vorig jaar ook bij hem zag. Dát is de Rensch die we graag willen zien, niet de behoudende Rensch die we tegen AZ hebben gezien."

Feyenoord en Ajax trappen zondag om 14.30 uur af in Rotterdam-Zuid. De nummers drie en twee van Nederland staan allebei één punt achter op koploper PSV.