NEC springt over Go Ahead na winst in Deventer, knal Tavsan hoogtepunt van duel

19-12-2021 16:22
19

NEC heeft drie belangrijke punten gepakt op bezoek bij Go Ahead Eagles. De ploeg van trainer Rogier Meijer won na doelpunten van Elayis Tavsan en Jordy Bruijn met 0-2 in Deventer. Vooral de treffer van Tavsan was een hele mooie.

Beide ploegen begonnen erg voorzichtig aan het duel en dat resulteerde in een wat saaie openingsfase. Na ongeveer een kwartier kwam NEC beter in de wedstrijd. De Nijmegenaren kwamen een aantal keer dreigend voor het doel van Warner Hahn, maar de bal wilde er in eerste instantie niet in.

Dat veranderde na ongeveer een halfuur spelen. Tavsan kreeg de bal voor zijn voeten na een weggewerkte corner, twijfelde niet en pegelde de bal in het doel van Go Ahead. Hahn kreeg er nog een handje tegenaan, maar er zat te veel kracht achter het schot van de NEC-aanvaller: 0-1.

Nog voor rust wist NEC de voorsprong te verdubbelen. Cas Odenthal ging gemakkelijk naar het gras na kort vasthouden van Luuk Brouwers. Het ontging scheidsrechter Erwin Blank, maar die werd door de VAR naar de kant geroepen en legde de bal vervolgens alsnog op de penaltystip. Bruijn faalde niet en liet Hahn kansloos.

Na de rust hoefde NEC niet zo nodig meer met een 0-2 voorsprong op zak. Go Ahead mocht de bal hebben en werd steeds dreigender, maar het onvermogen van de thuisploeg om de bal tussen de palen te mikken zorgde ervoor dat NEC gemakkelijk overeind bleef. Dat de thuisploeg de aansluitingstreffer niet meer wist te maken, mocht een klein wonder genoemd worden. Zo kopte Gerrit Nauber de bal nog op de paal en tikte Jacob Mulenga de rebound vervolgens naast.

Door de overwinning wipt NEC over Go Ahead heen op de Eredivisie-ranglijst. De club uit Nijmegen staat op plaats 10 met 22 punten uit 17 wedstrijden, Go Ahead staat elfde met 21 punten uit 17 wedstrijden.