Buijs en Groningen uit elkaar: contract van trainer wordt niet verlengd

Buijs en Groningen uit elkaar: contract van trainer wordt niet verlengd

22-12-2021 13:30 Laatste update: 14:29
152

Danny Buijs vertrekt aan het einde van het seizoen bij FC Groningen. Dat heeft de Trots van het Noorden woensdag bekendgemaakt. Na een evaluatie is besloten het aflopende contract van de 39-jarige trainer niet te verlengen.

Buijs is bezig aan zijn vierde seizoen bij Groningen, dat hem in 2018 de kans gaf in het betaald voetbal. Hij beleefde een moeilijke start en stond zelfs enige tijd laatste met de noorderlingen. Hij wist uiteindelijk een ommekeer te bewerkstelligen en Groningen eindigde het seizoen als nummer acht. Daarna volgden nog een negende en een zevende plaats. Buijs liep echter ook tegen het feit aan dat de club ieder jaar zijn beste spelers zag vertrekken.

"Wij hebben als directie een evaluatie met elkaar gevoerd en zijn daarbij tot de conclusie gekomen dat we geen contractverlenging aangaan", laat technisch directeur Mark-Jan Fledderus weten. "Danny heeft als hoofdtrainer tot nu toe goed gepresteerd bij FC Groningen en daarvoor verdient hij absoluut de complimenten. We zijn er met elkaar van overtuigd dat we ook dit seizoen goed en succesvol kunnen afmaken. Daar gaan we met elkaar keihard aan werken."

Ook Buijs reageert op zijn vertrek. "Vier jaar geleden heb ik de kans gekregen om hoofdtrainer van FC Groningen te worden. Daar blijf ik de club altijd dankbaar voor en ik ben er trots op wat we in die periode met elkaar hebben bereikt", vertelt de voormalig middenvelder. "We hebben sportieve prestaties geboekt en spelers hebben zich individueel kunnen ontwikkelen in onze manier van werken."

Groningen staat momenteel op de twaalfde plek in de Eredivisie. Dinsdag werd met 1-0 verloren bij AZ. Naast Buijs moet overigens ook assistent Adrie Poldervaart vertrekken. Afgelopen zomer blokkeerde de club nog een overstap naar De Graafschap.