Slot: Dit had voor het seizoen niemand van Feyenoord verwacht

Slot: "Dit had voor het seizoen niemand van Feyenoord verwacht"

22-12-2021 21:47
46

Arne Slot is na de 0-3 overwinning op sc Heerenveen trots op de spelers van Feyenoord. Maar weinig hadden verwacht dat Feyenoord na de eerste seizoenshelft nog mee zou draaien om de titel.

En dat terwijl Feyenoord dit seizoen al 31 wedstrijden gespeeld heeft. "We moesten heel vroeg beginnen aan de Europese voorrondes en met de groepsfase erbij komen we aan 31 wedstrijden, maar als je naar de fysieke staat van de jongens kijkt, zie ik dat er niet aan af", zegt Slot tegen ESPN. "Het is geen perfecte week geweest, maar daarom is het belangrijk dat we nu gewonnen hebben. Dat maakt van een goede eerste seizoenshelft, een hele goede eerste seizoenshelft. We staan er nog heel dichtbij. Dat had voor het seizoen niemand van Feyenoord verwacht. Dat we ook nog eens ons eigen spel kunnen spelen, is een groot compliment voor ons."

Feyenoord moest het tegen Heerenveen opnieuw doen zonder Gernot Trauner. De verdediger werd vervangen door Lutsharel Geertruida, die dat uitstekend deed. "Dat is niet voor het eerst. Hij vervangt Marcos (Senesi, red.) of Gernot uitstekend en kan ook nog op rechtsback spelen. Voor een trainer is hij een ideale speler."

"Het is een goede speler voor een team dat vaak de bal heeft. Het vervelende voor hem en het mooie voor mij is dat we bij Feyenoord drie uitstekende centrale verdedigers hebben en Ramon Hendriks zit daar nog achter."