Van der Sar baalt van Onana en vreest Mazraoui-vertrek: 'Bedreigend voor Ajax'

Van der Sar baalt van Onana en vreest Mazraoui-vertrek: 'Bedreigend voor Ajax'

24-12-2021 07:36
151

Andre Onana kan gewoon een kerstpakket verwachten van Ajax, maar zijn aanstaande vertrek zit Edwin van der Sar niet helemaal lekker. Met Noussair Mazraoui lijkt er bovendien nog een speler transfervrij de deur uit te lopen. De algemeen directeur zinspeelt op maatregelen.

"We hebben Andre op jonge leeftijd de kans geboden en hij heeft laten zien dat hij veel in huis heeft. Ik had zijn kerstpakket graag iets beter gevuld, met een mooie gratificatie, maar die bonus gaat hij waarschijnlijk aan het eind van dit seizoen zelf bij een nieuwe club halen", zegt Van der Sar in Het Parool. Hij verklapt dat de Kameroener één van de best verdienende Ajax-spelers kon worden.

Dat Onana toch gratis de deur uitloopt, zit de voormalig doelman dwars. "Wij hebben hem volledig gesteund in zijn dopingzaak en we denken dat we hem een paar keer een goede aanbieding hebben gedaan om zijn contract te verlengen. Los van de sportieve waarde zijn wij als grote club in een kleine competitie ook gebaat bij transfers. Dat is een belangrijk onderdeel van ons bedrijfsproces."

Ook Mazraoui lijkt zijn contract niet meer te gaan verlengen in de Johan Cruijff Arena. Er lijkt in heel Europa sprake van een tendens. "Als dit mode gaat worden, dan is dat bedreigend voor Ajax. Wij hebben transfersommen nodig om aan te kunnen blijven haken bij de Europese top. Marc en ik willen dit graag veranderen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Misschien moeten wij ons in enkele gevallen principiëler opstellen dan we nu doen."