'Dembélé wil salaris van 40 miljoen en denkt dat Barça wél aan eisen kan voldoen'

'Dembélé wil salaris van 40 miljoen en denkt dat Barça wél aan eisen kan voldoen'

29-12-2021 22:44 Laatste update: 22:46
93

Ousmane Dembélé gaat zijn contract waarschijnlijk niet verlengen bij FC Barcelona, omdat de club niet kan voldoen aan zijn relatief forse salariseisen. Dat de Catalanen wel 55 miljoen kunnen betalen voor Ferran Torres en Erling Haaland naar verluidt aan willen trekken, is tegen het zere been van Dembélé en zijn management.

Aanvankelijk leek het erop dat de Franse aanvaller spoedig zijn nieuwe contract zou ondertekenen in Camp Nou, maar de situatie is compleet veranderd. Spaanse media melden dat de zaakwaarnemer van Dembélé woensdag een meeting had met de vertegenwoordigers van Barça. Gerard Romero weet dat het kamp-Dembélé inzette op een salaris van veertig miljoen euro per jaar, met daarbovenop een tekenbonus van twintig miljoen.

Voor Barcelona was het niet mogelijk om akkoord te gaan met dat voorstel, waardoor een deal ver weg is. Volgens Mundo Deportivo gaan de partijen in de komende dagen nog onderhandelen, andere media melden dat een contractverlenging uitgesloten is.

Santi Ovalle van radiostation Cadena SER claimt dat hij gesproken heeft met 'bronnen dicht bij' Dembélé. "Ze vertellen ons dat er geen geld is voor de contractverlenging die we willen, maar ze willen Haaland wel halen", zou de persoon in kwestie verteld hebben. Transferexpert Fabrizio Romano meldt iets soortgelijks. Dat Barcelona Torres voor 55 miljoen haalt en 'belangrijke deals' wil sluiten, zou erop wijzen dat de club ook kan voldoen aan de eisen van Dembélé, als men dat echt wil.