Slot poseert met Ajax-fan: 'Na 10 seconden dacht ik: als hij vervelend wil doen..'

Slot poseert met Ajax-fan: 'Na 10 seconden dacht ik: als hij vervelend wil doen..'

30-12-2021 09:19
127

Arne Slot betreurt dat hij de overstap van Steven Berghuis naar Ajax niet heeft kunnen tegenhouden. Het is het meest negatieve moment in zijn eerste half jaar bij Feyenoord, aldus de trainer.

"Ik heb Steven Berghuis niet weten te behouden voor Feyenoord", antwoordt Slot in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad. "Of mij dat echt aan te rekenen is, weet ik ook niet, maar het is in elk geval niet gelukt. En er is vast wel meer te bedenken."

Slot merkt dat zijn woorden en daden als trainer van Feyenoord meer impact hebben. "In zijn algemeenheid doet alles wat ik zeg, er inderdaad veel meer toe dan toen ik nog niet aan Feyenoord werd gelinkt. Daar moet ik me echt bewust van zijn."

"Iemand in Zwolle met een Ajax-shirt aan vroeg mij laatst: Mag ik met je op de foto? Tien seconden nadat die foto was gemaakt, dacht ik toch even: als hij vervelend wil doen, dan hebben we dat weer."

"Aan de andere kant leef ik simpel", benadrukt Slot. "Ik ben me er op elk onbenullig moment van bewust dat ik óók dan de trainer van Feyenoord ben, maar ik wil bovenal mezelf zijn. Dat kan ook, want bij RTL Boulevard kom ik niet voorbij. Ik weet inmiddels wel: of wij nou winnen of verliezen, het gaat echt dagelijks over Feyenoord."