Zwayer krijgt voorlopig geen wedstrijden van Dortmund meer: 'Onverantwoordelijk'

Zwayer krijgt voorlopig geen wedstrijden van Dortmund meer: 'Onverantwoordelijk'

30-12-2021 13:22 Laatste update: 09-01-2022 16:24
19

Felix Zwayer krijgt voorlopig geen wedstrijden van Borussia Dortmund meer. De Duitse scheidsrechter kreeg onlangs de volle laag van Jude Bellingham na de wedstrijd tegen Bayern München.

Zwayer gaf Bayern vlak voor tijd een strafschop, waardoor Dortmund verloor. Bellingham haalde na afloop uit en refereerde aan een matchfixingschandaal uit 2005. Zwayer was destijds assistent-scheidsrechter en hielp met het fixen van een duel tussen de amateurs van Werder Bremen en Wuppertaler SV. Daar kreeg hij zes maanden schorsing voor en verdiende hij uiteindelijk een paar honderd euro mee.

"Hummels ging voor de bal en keek niet eens naar zijn tegenstander. Je kan nog over veel meer situaties in deze wedstrijd wat zeggen, maar wat verwacht je als je een scheidsrechter die ooit een wedstrijd manipuleerde op de grootste wedstrijd in Duitsland zet?", zei Bellingham.

Zwayer krijgt voorlopig geen wedstrijden van Dortmund meer. "Naar mijn mening is het niet verantwoordelijk ten opzichte van alle betrokken partijen om meteen weer met elkaar te maken te krijgen", zegt scheidsrechtersbaas Lutz Michael Fröhlich tegen Kicker.