Haye zegt nee tegen NAC-aanbieding, Van Hooijdonk tipt: 'Vitesse, Twente, Utrecht'

Haye zegt nee tegen NAC-aanbieding, Van Hooijdonk tipt: 'Vitesse, Twente, Utrecht'

31-12-2021 07:28 Laatste update: 09:07
29

Thom Haye is dit seizoen hét lichtpuntje bij het moeizaam draaiende NAC Breda en lijkt zich op te kunnen maken voor een stap omhoog. Oud-teamgenoot Sydney van Hooijdonk ziet het wel gebeuren.

Haye kwam in zijn eerste twee NAC-seizoenen niet tot scoren, maar is nu los: de 21 competitie- en bekerwedstrijden die hij tot nu toe speelde, leverden acht treffers en acht assists op. "Vorig jaar zaten we hem te kloten dat hij niet scoorde en weinig assists had. Mede omdat Mounir (El Allouchi, red.) alle vrije trappen en corners nam", wordt Van Hooijdonk geciteerd door BN DeStem. "Die zijn nu allemaal voor Thom waardoor zijn rendement veel hoger is. Zijn vrije trap tegen FC Utrecht was briljant."

NAC deed een aanbieding om zijn tot 2023 doorlopende contract te verlengen, maar Haye bedankte. Een transfer lijkt dus een kwestie voor tijd voor de 26-jarige middenvelder. "Alle clubs net onder top van de Eredivisie kan hij aan: Vitesse, FC Twente en FC Utrecht. Maar ik weet ook dat Thom gek is van het leven in Italië", aldus de momenteel voor Bologna uitkomende Van Hooijdonk over Haye, die een verleden bij Lecce heeft.