'De Vrij hangt tegenclaim boven het hoofd van oud-spelersmakelaar SEG'

'De Vrij hangt tegenclaim boven het hoofd van oud-spelersmakelaar SEG'

10-01-2022 19:20 Laatste update: 21:12
25

Spelersmakelaar Sports Entertainment Group (SEG) heeft gereageerd op de schadeclaim van Stefan de Vrij, die 22 miljoen euro eist van het kantoor wegens 'onrechtmatig handelen'. SEG broedt op een tegenclaim wegens reputatieschade, omdat de Oranje-international volgens het kantoor wist hoeveel miljoenen hij zou verdienen aan zijn overstap van SS Lazio naar Internazionale.

Dat blijkt uit vertrouwelijke stukken en notariële getuigenverklaringen van betrokkenen, meldt De Telegraaf. Komende maand dient de zaak in de rechtbank van Amsterdam. Het Amsterdamse bedrijf stelt dat De Vrij zich 'ten onrechte op de mouw heeft laten spelden' door Antwerpse advocaten dat SEG hem bij de transfer naar Internazionale beduveld heeft. 

De Vrij eist van SEG een commissie, het tekengeld, een salarisverhoging met terugwerkende kracht en een schadevergoeding vanwege onrechtmatige verrijking, omdat hij naar eigen zeggen jaren later pas achter de overeenkomst tussen SEG en Inter kwam. In totaal komt de claim uit op 22 miljoen euro. Het makelaarsbedrijf stelt echter dat De Vrij van alles op de hoogte was en dat een contractprijs van 37,5 miljoen euro 'het maximaal haalbare' was, omdat hij anders meer dan de spits van de club zou verdienen.

SEG meent dat De Vrij geen enkele financiële schade heeft opgelopen en bereidt een tegenclaim voor. Het bedrijf spreekt daarnaast van reputatieschade, 'doordat De Vrij vertrouwelijke overeenkomsten in de publiciteit heeft gebracht, zodat deze ’in een verkeerde context’ de pers heeft gehaald', schrijft De Telegraaf.