Ihattaren op weg naar FC Utrecht: Het zal met vallen en opstaan gaan

Ihattaren op weg naar FC Utrecht: "Het zal met vallen en opstaan gaan"

12-01-2022 11:05
79

Mohamed Ihattaren lijkt zijn loopbaan te gaan vervolgen bij FC Utrecht. Kenneth Perez is benieuwd of het kwartje gaat vallen bij de negentienjarige linkspoot.

FC Utrecht is met Juventus in gesprek om Ihattaren voor anderhalf jaar te huren. "Dan krijgen ze in elk geval iets wat ze nog niet hadden", reageert Perez bij Voetbalpraat. "Ihattaren is geen dertien-in-een-dozijn-speler, zoals de meeste Utrecht-spelers. Hij kan iets extra's."

Wedden

Meer odds

"Alleen, kan hij het ook van meet af aan?", voegt Perez er meteen aan toe. "Is hij fit? Heeft hij het juiste gewicht? Wedstrijdfit is hij niet, want zijn laatste wedstrijd is van heel lang geleden (24 april 2021 voor PSV, red.). Dus het zal met vallen en opstaan gaan."

De Deense analist denkt 'dat het wel even gaat duren' met Ihattaren. "Het heeft in hem gezeten en het zit er nog steeds. Maar voetbal is ook een kwestie van mentaliteit. Of hij dat op een rijtje krijgt, kan ik niet zien. Dat kan niemand zien. Het kwartje moet nu vallen."

Ihattaren maakte afgelopen zomer voor 1,9 miljoen euro de overstap van PSV naar Juventus, dat hem vervolgens direct verhuurde aan Sampdoria. Bij de Serie A-club kwam hij nooit in actie. Halverwege oktober vertrok Ihattaren uit Italië en leek hij van de aardbodem verdwenen.